Saadet Partisi'nin 'manevi lideri' Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz, kendilerine ait şirkete olan kira borcu sebebiyle SP'nin hesap ve araçlarına haciz koydurdu.

Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Tebrik Mesajı Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Tebrik Mesajı

GENEL MERKEZ BİNASINA İCRA TAKİBİ

Haciz konulan gayrimenkuller arasında genel merkez binası da var. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun makam aracına ise 'yakalamalı haciz' işlemi uygulandı.

YAKALAMALI HACİZ KARARI

Milli Görüş cephesini sarsan haciz krizi, Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz'ün yüzde 80 hissedarı olduğu ETAŞ şirketinin, mülkiyeti kendisine ait olan Saadet Partisi Genel Merkezi'ne, kira borcu sebebiyle tahliye davası açmasıyla başladı.

Saadet Partisi Yönetimi bu karara itiraz ederken ETAŞ da 14 Eylül'de Genel Merkez binası da dahil gayrimenkulleri, partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun makam otomobilinin de aralarında oılduğu araçları ile banka hesaplarına haciz koydurarak icra takibi başlattı.

Ankara 5. İcra Dairesi, 19 Eylül'de, Karamollaoğlu'nun kullandığı Mercedes marka makam aracı için icra memurlarınca bulunduğu ilk yerde el konulmasını öğngören 'yakalamalı haciz' kararı aldı.

MİLLİ GÖRÜŞÜN PARTİSİYDİ

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada:' Milli Görüş davası Erbakan Hocamızın bize bıraktığı bir davadır. Burası da Milli Görüş'ün partisi, bu binalar da Milli Görüş'e ait binalardır, dolayısıyla da Saadet Partisinin kullanımındadır. Hesaplar ve araçlar da Saadet Partisinindir. Bunlar, üyelerimizin aidatlarıyla sağladığı katkılarla edinilmiş mal varlıklarıdır, onun için de her ne kadar bir şirket üzerine olsa da kimsenin şahsına ait değildir, camiaya aittir.

Genel Merkezimizle ilgili bir tahliye kararı alınmıştı, biz üst mahkemeye başvurarak bu kararı durdurmuştuk. Ama şu anda gayrimenkullerimiz, araçlarımız ve hesaplarımız üzerinde haciz işlemleri yürütülüyor.

Genel Başkanımızın makam aracının haczedilmesi, hem de bunun için yakalama kararı talebi olması bizi de camiamızı da daha da üzdü. Şu anda haciz işlemlerini kaldırmak için hukuki süreç devam ediyor.'