Cilt tonu vücut için belli ve sabit bir renk iken yüz için çoğunlukla değişkenlik gösterir. Çünkü yüzdeki deri kalınlığı yer yer farklıdır ve bu durum da cilt alt tonu denen rengin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu yüzden yüz için kullanılan bakım ve makyaj ürünleri de çeşitlilik gösterir.

Kapatıcılar ve Aydınlatıcılar

Kapatıcı yüzdeki belirgin bir bölgedeki farklı rengi ya da lekeyi kapatmak ve cilt tonunu eşitlemek için kullanılır. Gözaltı kısmındaki deri oldukça ince olduğu için bu bölge genelde ciltten daha koyu renklidir ve bakıldığında da dikkat çeker. Bu sebep ile de gözaltı için özel üretilen kapatıcılar kullanılarak ton ve renk eşitlemesi yapılmalıdır. Gözaltı kapatıcısı hem ten rengine göre hem de uygulanacak bölgenin rengine göre seçilebilir. Kapatıcı fondöten uygulamasından sonra yapılmalıdır. Bu sayede fondöten ile de renk değiştiren cilt ortaya çıkar ve tam anlamı ile ir bütünlük sağlanabilir.

Farklı Markalar Mevcut

Gözaltına uygulanan kapatıcılar için farklı markalar ve çeşitler mevcuttur. Kapatıcılar genelde sünger ile uygulanırlar. Likit kapatıcılar gözaltına uygulanırken az miktarlarda alınmalı ve sünger ile dağıtılmalıdır. Bazı kapatıcılar ise kendinden süngerlidir ve hafif şekilde uygulanabilirler. En iyi kapatıcı markası kişiye en çok uyum sağlayan tonu içeren markadır. Her cilt farklı bir tona sahiptir. Bu tonların da onlarca alt tonu olduğu düşünülürse sabit bir markanın olması mümkün olmayacaktır.