En Güçlü İş Kadınları Listesi

Geçtiğimiz hafta açıklanan en güçlü iş kadınları listesi Türkiye'den de birçok isme ev sahipliği.

Dünyada da en güçlü iş kadınları çeşitli iş kollarında kendini göstermekte. Bunların başında sinema alanında her 2 -3 yılda bir çektiği filmlerle adından söz ettiren Sofia Coppola yer alıyor. Aynı zamanda ''Bir Konuşabilse'' filmiyle hasılat rekorları kıran ve Cannes film festivalinden de ödülle dönen kadın yönetmen, sinema sektöründe de bir iş kolu olarak kadınların başarını herkese göstermiş bulundu.

Özellikle CEO iş kolunda kadınların üstün performansları ve başarıları tüm dünyada geniş yankı bulmaya devam ediyor. Bunların başında Temasek şirketinin Ceo'su olan Ho Ching ve Hintli yönetim kurulu başkanı Chanda Kocchar yer almakta.

Kadınların İş Dünyasındaki Başarıları

Kadınların iş dünyasındaki yükselişleri ve sergiledikleri yeni enerjiler hız kesmeden devam ediyor. Özellikle 1990'lı yıllardan itibaren hızla yükselişe geçen kadın yöneticiler iş alanında uluslararası ortamlarda adından sıklıkla söz ettirmeye ve en başarılı iş insanları listelerine girmeye kaldıkları yerden devam ediyor.

Bununla birlikte internetin yaygın olarak kullanılması sonucunda coğrafi sınırlar ve ekonomik olumsuzluklar da bir tarafa atıldı. 2018 yılı itibariyle birçok farklı iş alanında birçok farklı milletten kadın, başarılarına başarılar eklemeye devam etmekte.