Hamilelik süresinde alınan kiloları, doğumun hemen ardından vermeye çalışmak yapılan en büyük hatalardan biridir. Çünkü doğum sonrası annenin yedikleri ve içtikleri süt üretimini doğrudan etkileyen faktörlerdir. Anneler, doğumdan sonra düzenli ve yeterli beslenmelidir ki, süt miktarı ve süt kalitesi yüksek olsun.

Bazı anneler bebeğini emzirmek için 3 saatin dolmasını bekliyor ve bebeğini 3 saatte bir emziriyor. Bu da oldukça yanlış bir tutumdur. Bebek ne zaman emmek isterse anne bebeğini emzirmelidir. Gerekirse saatte bir emzirmelidir. Sadece ilk bir ay da geçerli olmak üzere; eğer ki bebek uyuyorsa, bebeğinizi 3 – 3 buçuk saatte bir mutlaka uyandırıp emzirmelisiniz.

Bazı anneler, emzirmenin haricinde bebeğine su veriyorlar. Bu büyük bir yanlıştır. Çünkü anne sütünün yaklaşık %80 'i sudan oluşur. Dolayısıyla ilk 6 ay bebeğin su içmesine gerek yoktur. Anne sütünden gerekli su miktarını yeterince almaktadır. Bebeğinize su içirmek yerine emzirmeyi tercih etmelisiniz.

Moda Ürün Geliştirme Uzmanı, Kariyer Yolculuğu nasıldır ? Moda Ürün Geliştirme Uzmanı, Kariyer Yolculuğu nasıldır ?

Emziren anneler ağır egzersizden mutlaka kaçınmalı. Çünkü ağır spor ve egzersiz sütte laktik asidi artırdığı için bebek anne sütünü reddedebiliyor. Emziren anneler için; yoga, pilates, yürüyüş ve hafif egzersiz daha uygun.

Yeni doğum yapmış annelerin, parfüm, kokulu sabun gibi ürünler kullanması da doğru değildir. Çünkü bebek annesinin kokusuna alışıktır. Eğer ki anne parfüm ve benzeri ürünler kullanırsa bebek annesinin kokusunu alamaz ve iç güdüsel olarak emmeyi ret edebilir.