Sonbaharla birlikte grip sezonunun da açıldığını paylaşan uzmanlar, grip virüsünün öksürük, hapşırık yoluyla bulaştığını bu nedenle emzirme işlemi sırasında annelerin dikkatli olmasını tavsiye ediyor.

Gripliyken annelerin bebeklerini öpmemesini, ziyarete gelenlerinde de bu kurala uymasını öneren uzmanlar, maske kullanmanın önemli bir tedbir olacağını savunuyor.

Maskenin kullanım koşullarının da önemli olduğu üzerinde duran uzmanlar her 20 dakikada bir maskenin yenilenmesini ve eskisinin atılmasını öneriyor.

Emziren annelerin emzirme işleminden önce mutlaka ellerini yıkaması gerektiğini, bunun koruyucu etki sağlamadığını işaret ediyor. Ayrıca annenin göğüs ucunun, kıyafetinin temiz olması da gribin bebeğinize bulaşmaması açısından son derece önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Peki ama bebeğinizi korumak için başka neler yapmalısınız?

Gerek nefesiniz gerekse öksürüp hapşırırken odaya yayılan damlacıklar, uzun saatler havada asılı kalarak odadaki diğer kişilere kolaylıkla bulaşıyor. Hele de bebeğinizin bağışıklığı henüz güçlenmediği için damlacıklarla yayılan bu virüsler kolayca etkisini gösteriyor. Bu nedenle odaları sık sık havalandırın ve ortama temiz hava girmesini sağlayın.

Süt üretiminde birinci derecede etkin bir kaynak olan su, aynı zamanda enfeksiyon ajanlarının vücuttan atılmasında da önemli bir rol oynadığı için çok değerli bir koruyucu etki sağlıyor. Bu nedenle grip olursanız da mutlaka emzirmeye devam edin ve bu süreçte bol bol su için.

Emzirmek anne için oldukça yorucu bir tempo yarattığından annenin uykusuz kalmaması, dinlenmesi hem yeterli miktarda sütün oluşması hem de bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırıcı etki yarattığı için hastalıklara karşı ciddi düzeyde savunma sağlıyor. Bu nedenle uykusuz kalmamaya, fırsat buldukça şekerleme yapmaya özen gösterin.