Tesla CEO'su Elon Musk, projenin 100 gün içinde bitirileceğini söyledi. Aksi takdirde proje ücretsiz olacak. Fabrika 30.000'den fazla eve elektrik sağlayacak.

Güney Avustralya eyaleti, Tesla ve Fransız bir rüzgar çiftliği geliştiricisi olan Neoen arasında bir anlaşma Cuma günü itibariyle imzalandı. Tesla'nın şimdi kurulum ve akü sistemlerini çalıştırmak için 100 iş günü var. Sistem bölgenin elektrik altyapısına enerji depolayacak ve aralıklarla serbest bırakacak. Depolama, 30.000'den fazla eve elektrik sağlayabilir.

CNBC'de yer alan habere göre, daha önce Kökleşmiş otomotiv devlerini geride bırakıp Tesla ile elektrikli araçları hayatımıza sokan Musk, Tesla'nın son teslim tarihini karşılamaması durumunda bunun 50 milyon dolara veya daha fazlasına mal olacağını söyledi.

Roketle şehirlerarası yolculuk

SpaceX ile uzay roketi geliştirme konusunda çok ciddi bir tecrübe kazanan olan Musk, yeni projesinde roketleri kullanacak. Mars'a ilk insanlı uçuşu gerçekleştirmek isteyen çılgın girişimci roketle insan taşıma işini öncelikle dünyanın iki farklı noktası arasında yapmak istiyor.