Yazın sona ermesiyle birlikte havaların soğuması hastalıkların gelmesini tetikledi. Soğuk hava tabi ki hastalıkların bir numaralı sebeplerinden biri ancak, en büyük tehlike kirli eller.

Uzmanlara göre ellerin yeterince yıkanmaması hastalıklara davetiye çıkarıyor. Çünkü ellerimiz gün içerisinde çevre ile sürekli temas halinde olduğu için en fazla mikroorganizma barındıran organımız olma özelliğini taşıyor.

Ellerimizdeki yaşayan mikroorganizma sayısı 40 bin ile 5 milyon arasındadır. Kirli eller, basit bir soğuk algınlığından tutun, bir çok farklı hastalığa davetiye çıkarır. Bundan korunmanın yolu ise oldukça basit.

Sık sık ve doğru el yıkama tekniği ile 20 saniyede bulaşıcı ve salgın hastalıklara yakalanma riskinin büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

Son aylarda sık görülen ishal, grip, solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların başlıca sebebi ellerimizde bulunan mikroorganizmalardır. Gün içerisinde çalıştığımız yerlerde, toplu taşıma araçlarında, gün içerisinde kullandığımız paralarda başta olmak üzere bir çok madde ile temasımız sonucu zararlı mikroorganizmalar elimize bulaşmaktadır.

Bu zararlı mikroorganizmalar, yiyecekleri tuttuğumuzda yiyeceklere geçer ve sonrasında o yiyecekleri yediğimizde de vücudumuza giriş yaparlar. Vücudumuza giren bu zararlı mikroorganizmalar ise bizim hastalanmamıza sebep olurlar.

Hastalıkların korunmasında en iyi, en etkili ve en ucuz yöntem el yıkamadır. Sadece 20 saniyede uygulanabilecek doğru el yıkama tekniği ile bulaşıcı ve salgın pek çok hastalığa karşı önlem alınabilir.