Benzin ve dizel otomobillerin çevre kirliliğine neden olmasından dolayı neredeyse tüm otomobil firmaları elektrikle çalışan otomobil üretmek için düğmeye basıyordu. Ancak bu sefer elektrikli otomobil değil, elektrikli uçak üretmek için düğmeye basıldı.

Bir çok ülke benzinli ve dizel araçların kullanımı için tarih verdi, belirlenen tarihlerden sonra o ülkelerde benzinli ve dizel otomobil kullanımı yasaklanacak. Bir çok ülkenin böyle bir karar almasından sonra bir çok otomobil firması elektrikli otomobil üretmek için harekete geçti. Otomobil firmaları peş peşe yaptıkları açıklamalar ile elektrikli otomobil üretmek için hazırlıklara başladıklarını duyurdu.

Otomobil sektöründe devrim niteliği taşıyan elektrik ile çalışan otomobil üretme projelerinden sonra bir önemli karar da dünyaca ünlü teknoloji şirketinden geldi. Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Wright Electric, Easyjet firması ile birlikte yaptığı açıklama ile tamamen elektrik ile çalışan yolcu uçağı üretimine başlayacaklarını açıkladı.

Yapılan açıklama da yeni yapacakları yolcu uçağı full şarj ile 500 km gidebilecek. Bu menzil EasyJet firmasının yaptığı seferlerin yaklaşık %20'sine denk geliyor.

Elektrikli uçağın bir çok güzel yanı var. Bunlardan birisi ciddi anlamda yakıt tasarrufu, yakıt konusunda neredeyse bedavaya yolculuk yapılmasını sağlayacak. Bir diğer güzel yanı ise elektrikli uçaklar hava kirliliğine neden olan karbon salınımını yapmıyor olması.

EasyJet CEO'su Carolyn McCall, "Tıpkı otomotiv endüstrisinde gördüğümüz gibi, havacılık endüstrisi de çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak için elektrik teknolojisi ile ilgileniyor. İlk defa, jet yakıtı olmayan bir gelecek hayal edebiliyoruz ve onun bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Artık önemli olan bir elektrikli uçağın uçup uçamayacağı değil, ne zaman uçacağı" dedi.