Elektrikli ev aletleri üretip satan dünyaca ünlü marka olan Dyson firması, 2020 yılı itibariyle Elektrikli araba üretime başlayacak.

Özellikle elektrikli süpürgeleriyle bilinen Dyson firması Elektrikli araba üretmek için 2 milyon pound bütçe ayırdı.

Elektrikli araba üretip satmak için 2 milyon pound bütçe ayıran Dyson firması aynı zamanda BMW, Tesla ve Aston Martin firmalarından 400 mühendisi kendi firmasına aldı.

Ani bir karar ile elektrikli ev aletleri sektöründen motor endüstrisi sektörüne geçiş yapmayı planlayan İngiliz teknoloji grubu Dyson, ilk aracın 2020 yılında piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Dyson bu süreçte batarya sektöründeki deneyimine ve geleneksel lityum bataryalara göre çok daha kısa üzere uzun enerji depolayabilen solid state (katı hal) batarya teknolojisi sayesinde rekabette sivrilebileceğini düşünüyor.

Otomotiv sektörünün kalabalık bir piyasa olduğunun bilincinde olduğunu belirten Dyson şirketinin sahibi James Dyson, kısa sürede şirketin diğer birimlerini geride bırakacaklarını düşündüğünü söyledi.

James Dyson henüz üretimin nerede yapılacağının belli olmadığını dile getirirken, üretim yeri için Britanya ve Asya ülkeleri daha ön planda görünüyor. Üretim yeri için tedarikçilerle yapılacak olan görüşmelerin ardından karar verileceği belirtildi.

2020 yılından itibaren bir çok otomotiv firması elektrikli arabaya yönelecek. Otomotiv sektöründe rekabet iyice kızaşacak gibi görünüyor. Rekabetin olması otomobil fiyatlarının da düşmesine neden olabilir.