Elektrik faturalarını azaltmanın bazı yolları mevcut… Sizde birkaç küçük detaya dikkat etmeniz halinde evinizin elektrik faturasını düşürebilirsiniz.

-Eskiden çok sık kullanılan 60w – 75w – 100w gibi ampuller kullanmak yerine ortalama 182 - 20w olan tasarruflu ampuller kullanabilirsiniz. Ya da son zamanlarda oldukça yaygınlaşan led ampulleri de tercih edebilirsiniz. Böylece faturanızda ciddi bir düşüş sağlamış olursunuz.

-Fırında bir şey pişirirken, fırının kapağını çok sık açmamaya özen gösterin. Çünkü fırının kapağını her açtığınızda yaklaşık 20 – 30 derece kadar ısı kaybı meydana gelir. Kaybolan ısıyı tekrar kazanmak için fırınınız daha fazla çalışır ve daha fazla elektrik tüketir.

-Buzdolabınızı direk güneş gören bir yere koymayın. Ayrıca buzdolabınızı fırın, ocak gibi etrafına ısı yayan cihazların yanına da koymayın. Çünkü buzdolabınız dışarıdan ısı alması halinde içerisinin soğuması zorlaşır. Buzdolabı kendi içini yeteri kadar soğutabilmek için daha fazla enerji harcar. Böylece daha fazla elektrik harcar.

-Çamaşır makinenizi tam olarak doldurmadan çalıştırmamaya özen gösterin. Çamaşır makinenizin tam dolmaması halinde ekonomik programda yıkama yapabilirsiniz.

-Aynı şekilde bulaşık makineniz tam olarak dolmadan çalıştırmamanız tasarruf etmenizi sağlar. Eğer ki tam dolmadan çalıştırmak zorundaysanız yine ekonomik programı kullanarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

İŞKUR duyurdu! Kaymakamlık ve okullara KPSS’siz 580 işçi alımı yapılacak İŞKUR duyurdu! Kaymakamlık ve okullara KPSS’siz 580 işçi alımı yapılacak

-Evinize elektronik bir cihaz alırken cihazınızın enerji verimliliğinin A, A+, A++, A+++ olmasına dikkat edin. Çünkü A ve üstü olan cihazlar elektrik tasarrufu sağlar.