Serbest pazar sisteminde ekonominin daha iyi hale gelmesi için birçok püf nokta mevcuttur. Bunların uygulanabilirliği denetlendikten sonra gerek devlet eliyle gerekse halkın bilinçlendirilmesiyle birçok ortak noktada ekonomi daha sağlıklı, daha rasyonel ve daha umut vaat eden bir tablo çizmektedir.

Ekonomi Nasıl Daha İyi Hale Gelir?

Ekonominin işleyiş haritasında her zaman için zincirleme bir modelleme mevcuttur. Buna göre iktisat biliminin içinde her unsur başka bir unsuru doğurarak ya daha kötü ya da daha iyi sonuçlar doğurmaktadır.

Buna göre ekonominin iyileşmesi en tabi olarak istihdam yaratılmasına bağlı olarak gelişecektir. Şöyle ki devlet eliyle yaratılan iş alanlarında binlerce insan iş sahibi olacak ve birer maaş sahibi olacaktır. Bu da ekonominin içinde alım gücü yüksek bireylerin çoğalması anlamına gelmektedir.

Böylece çalışan kesimin nüfusu arttıkça alım gücü yükselecek ve alım gücü yükseldikçe de insanlar daha çok alışveriş yaparak ekonomiye can verecektir.

Ekonominin iyiye gitmesinde etkin rol oynayan bir diğer faktör ise dışa bağımlılığın azaltılmasıdır. Makine ve sanayi konusunda dışa bağımlılık azalıp iç üretim arttıkça ithalat oranları düşecek ve ihracat oranları da aynı anda artacaktır. Bu da ülkeye daha fazla paranın girmesi demektir.

Turizm konusunda yaşanılan kriz gösterdi ki turizm alanında iyileştirmeye gitmek doğrudan ekonominin iyiye gitmesi anlamındadır. Her yıl milyonlarca turistin çeşitli şehirlere gelerek tatil yapması ülkeye döviz bırakması anlamına gelmektedir.

Bu da para akışında bir canlılık sağlamakta ve iç pazar dengelerinde iyimser birer dalgalanma yaratmaktadır. Son olarak teknolojik gelişimler de enerjiye bağlılığı aza indirgediği için ekonomi için can simidi görevi görmektedir.

Gram altın '3500 TL olacak' dedi! Ünlü ekonomist tarih verdi Gram altın '3500 TL olacak' dedi! Ünlü ekonomist tarih verdi