Devletin kamu görevi için kendisine tahsis ettiği ekip otosuna ait benzini satan posli memuru İ.K. tutuklandı. Kocaeli Darıca'da görev yapan polis memuru İ.K. iddialara göre sivil ekip otosu için aldığı yakıtı oğluna ait oto yıkama dükkanında satıyordu. Durumun tespit edilmesi üzerine gözaltına alınan polis memuru İ.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirdi. İddialara göre polis memuru İ.K. oğlu A.K. adına açtığı oto yıkama dükkanında devlete ait benziyi satıyordu. Polis ekiplerinin bir süre takibe aldığı İ.K. oğlu A.K. ve kayınbiraderi M.T. düzenlenen operasyonla yakalandı.

EKİP OTOSUNDAKİ YAKITI BOŞALTARAK SATIYORDU

Meslektaşları tarafından takibe alınan polis memuru İ.K.'nin, Çayırova ilçesinde oğlu A.K.'nin üzerine açtığı oto yıkama dükkanına sık sık gelerek kullandığı sivil plakalı ekip otosunun deposundaki yakıtı boşalttığı, yakıtın burada oğlu ve kayınbiraderi tarafından satışa çıkarıldığı tespit edildi.

Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonla polis memuru İ.K. ve oğlu ile kayınbiraderi, evlerinden gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen İ.K., devlet malını zimmetine geçirdiği gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.