Tansiyonun düşmediği Ankara-Atina hattında bugün sıcak bir gelişme yaşandı. Ege Denizi'nde Yunan savaş gemisi, Türk kargo gemisine çarptı. Armatolos isimli silahlı Yunan gemisinin çarpmasına rağmen yunan yetkililer, Türk bandıralı gemiyi suçladı.

TANSİYON YÜKSEK

Yunanistan'da provokasyon bitmiyor. Tansiyonun bir an bile düşmediği Atina-Ankara hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. Dün geve deniz üzerinden kaçak yollarla Yunanistan'a giden mülteciler için devriye gezen Yunan hücumbotu bir Türk kargı gemisine çarptı. Yunan yetkililer, 'Türk bandıralı gemi Yunan aracına yaklaştı ve çarptı' şeklinde bir açıklama yaparak provokasyon yaptı.

Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat! Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat!

YUYANLILARDAN MESNETSİZ SUÇLAMA

Yunan donanması, NATO'ya bilgi verildiği ve kimsenin olayda yaralanmadığını duyurdu. Yunan donanması tarafından yapılan açıklamada çarpışmanın ardından Türk yük gemisini Türkiye karasularına doğru ilerlediği ve ikazları dikkate almadığı iddia edildi.

KAZADA CAN KAYBI YOK

Ankara'dan da olayla ilgili bir açıklama geldi. Reuters'ın Ulaştırma Bakanlığı'na dayandırdığı haberde, yaşanan olayda kimsenin hayatını kaybetmediği ve yaralanmadığı belirtilirken, doğaya herhangi bir zarar verilmediği vurgulandı.