Şirketin tasfiyesi için icra dosyası icra iflas müdürlüğüne iletildi. Merkezi Ankara'da bulunan şirketin Türkiye geneli 500 firma arasında olduğu bildirildi.

Genpower Jeneratör San. ve Tic. A.Ş. Nisan 2016'da iflas erteleme istemişti. Şirket adına yapılan başvuruda, şirketin belli bir süre korumaya alınması ile birlikte Genpower'ın yeniden toparlanabileceği kaydedildi. Ankara Batı Adliyesi Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda dava için yapılan son duruşma 20 Ekim 2017 Tarihinde yapılmıştı. Mahkeme şirketin kurtulamayacağının bilgisini ön planda tutarak şirket için iflas kararını verdi.

Bu kararla birlikte, şirketin tasfiye işlemleri için dosya icra iflas müdürlüğüne gönderildi. Son duruşmada şirket adına konuşan Genpower'ın sahibi Müjdat Uslu, bilirkişi raporunun hatalı olduğunu söyledi. Şirket, iflas kararını 20 Kasım'da Sermaye Piyasası Kurulu'na iletti.

3 Yıldır mali, sıkıntı yaşayan şirket Genpower Jeneratör'ün, finans kurumlarına 75 milyon lira borcu bulunuyordu. Bankaların takibe aldığı kredi tutarı ise 14,3 milyon TL seviyesindeydi.

18 yıl önce kurulan 350 metre kare alanda faaliyet gösteren Genpower 2001 yılına gelindiğinde Genpower Jeneratör, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bin 275 metrekarelik bir fabrikada faaliyetleri sürdürmeye başladı. İlk fabrikası küçük gelmeye başlayan Genpower 2008 yılında yeni bir fabrika kurulması için hazırlıklara başladı. Ankara 2. OSB'de kurulan fabrika 219 bin metrekare alan üzerine kurulu. 2011 yılında yatırımı tamamlanan fabrika, dünyanın en büyük Jeneratör fabrikası olarak biliniyor.

Genpower Jeneratör, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı en büyük 500 kuruluş listesinde birden fazla kez yer aldı. İSO 500'ün 2014 yılı sonuçlarına göre Genpower 818 milyon liralık cirosu ile 95.'inci sırada yer bulmuştu.