Buradan hareketle yapılan araştırmalara göre dünyanın en mutlu 5 ülkesi tespit edildi. Araştırmanın sonuçlarına göre İskandinavya ve diğer kuzey ülkeleri bu açıdan en başarılı ülkeler olarak kabul edildi.

Norveç Danimarka'yı Tahtından Etti

Dünyanın en mutlu ülkelerini araştırırken insanların ekonomik koşulları, birbirleri ile olan ilişkileri, bireysel hakları, eğitim ve sağlık koşullarını göz önüne alan araştırmacılar Norveç'te bu koşulların en iyi biçimde sağlandığı kanısına vardı.

Araştırmaya göre Norveç, dünyanın gelir seviyesi en yüksek ülkesi ve aynı zamanda eğitim, teknoloji, bilim alanında sağlanan yenilikler sayesinde bu ülkede yaşayan insanlar kendilerini son derece mutlu hissediyorlar.

Kuzey ülkelerinde coğrafi koşullardan dolayı çok uzun süren kışlara ve gece gündüz sürelerinden kaynaklanan uzun karanlıklara rağmen insanların kendilerini iyi hissetmeleri için birçok çalışmanın yapılması, ülkenin mutluluk ve refah seviyesini etkiliyor. Daha önce yapılan araştırmalarda Danimarka hep ilk sıradaki ülke olarak anılırken bu kez listenin ikinci sırasında yer alıyor.
Soğuk Ülkelerde Mutlu Yaşayan İnsanlar

Kuzey ülkelerinden bir diğeri olan İzlanda listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Yılın büyük bir bölümünün karlar altında ve soğuk geçtiği bir ada ülkesi olan İzlanda da eğitim, sağlık ve ekonomi açısından vatandaşlarına en iyi imkanları sağlayan ülkeler arasında. Listenin dördüncü sırasında İsviçre var. İsviçre modern yaşamıyla olduğu kadar Alp dağlarının güzelliği ve doğasıyla da dikkat çeken bir ülke.

Ülkenin yaşam koşulları değerlendirildiğinde Avrupa'nın en iyi imkanlarının bulunduğu ülkelerden olan İsviçre'de depresyona giren insanların sayısı oldukça az. Listenin beşinci sırasında ise, yine bir İskandinavya ülkesi olan Finlandiya yer alıyor.