Bir çok ülke yakın tarihlerde benzin ve mazot ile çalışan otomobillerin satışını ve kullanımını yasaklayacağını açıkladı. Hava kirliliğini azaltmak için daha çevreci olan elektrikli otomobillere geçileceğini belirten ülkeler, tarih vererek elektrikli araca geçiş zamanını açıklamıştı.

Bir çok otomobil üreticisi de elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvamıştı. Bunlardan biri de Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla firmasının ürettiği elektrikli otomobildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ve Anıtkabir'de çekildiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Elon Musk'ın, ürettiği Tesla marka elektrikli otomobiller Dünyada ilk defa Türkiye'de ticari taksi olarak kullanılmaya başlandı.

Türkiye'nin Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Türkiye'nin Sanayi ve Teknoloji Stratejisi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, kentte devreye alınan elektrikli taksilerle ilgili, "Dünyada bu aracı taksi olarak kullanan ilk ülkeyiz. Şu anda bu araçlardan 2 tane var ama 4 tanesi daha gümrükte. Bir yıl içinde yüzlerce turkuaz taksinin şehirde dolaşmasını hedefliyoruz." dedi.

İTEO ile İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında hizmet veren turkuaz renkli çevreci Tesla taksiler vatandaşlardan ilgi gördü.

Zincirlikuyu'daki bir alışveriş merkezinin taksi durağında bir süredir hizmet veren turkuaz taksiler, yoğun talep dolayısıyla müşterilerini bekletmek zorunda kalıyor.

Şu anda İstanbul'da sadece 2 turkuaz taksinin müşterileri, rezervasyon yaptırıyor. Bazı otellerin de turistik gezi amacıyla bu taksileri sıkça tercih etmesi, turkuaz taksi şoförlerine neredeyse hiç boş zaman bırakmıyor.

Diğer taksilere göre yüzde 15 daha yüksek fiyatla hizmet vermesine rağmen ilgi gören turkuaz taksi sayısının yıl sonuna kadar artması hedefleniyor.