İslam İşbirliği Teşkilatı'nın desteklediği en önemli organizasyonlardan biri olan World Halal Summit İstanbul (Dünya Helal Zirvesi İstanbul) ile 5. OİC Helal Expo Fuarı, Discover Events ve OİC ortaklığı ile 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

helal2

ULUSLARARASI BOYUTTA EN BÜYÜK İSLAMİ FUAR

Helal Gıda, İslam Finans, Helal Turizm, İslami Tekstil, Helal Tıp, Helal Kimya ve Ecza konularında 57'si İslam İşbirliği Teşkilatı OİC üyesi ülke olmak üzere 80'i aşkın ülkeden, üst düzey konuşmacının katılacağı fuar ile eş zamanlı gerçekleşen World Halal Summit İstanbul 2017 uluslararası boyutta ses getirecek bir proje olması bekleniyor.

helal1

EKONOMİNİN KALBİ BU FUARDA ATACAK

OİC Helal Expo Fuarına Katar, Suudi Arabistan, Maletya, Endonezya başta olmak üzere 57 farklı İslam ülkesinden katılım bekleniyor.

helal3

150'ye yakın yerli ve ybancı firmanın katıldığı fuarda ayrıca uluslararası ve yerli market zincirlerinden gıda toptancılarından, turizm acentalarından ve farklı sektör yatırımcılarından oluşacak satın alma heyetleri ile B'B görüşmeleri organize edecek.

Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları

TÜRKİYE'NİN PAYI YÜZDE 5

helal5

3 Trilyon dolarlık bir helal ekosistemin mevcut olduğu Dünya pazarının 1,5 Trilyon dolarını İslami Finansal aktiviteler oluştururken, 860 Milyar doları Helal Gıda, 250 milyar doları İslami Turizm, kalan 390 Milyar ise İslami Tekstil, helal kimya, ilaç ve kozmetik oluşturuyor. Türkiye'nin payına da yüzde 5 gibi bir rakam düşüyor.

Bu yıl İslam İşbirliği Teşkilatı ile ortak yapılacak organizasyon ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatının İSEDAK Bakanlar toplantısı ile beraber yapılacak.