Uzmanlar hayatınız boyunca vücudunuzda taşıyacağınız tasarımın renklerini canlı tutmak istiyorsanız, henüz dövmeyi yeni yaptırdığınız yani mürekkebin taze olduğu günlerdeki davranışlarınızın çok önemli olduğunu vurguluyor. Özellikle renkli bir dövmeye sahipseniz, dövme sanatçısının pigmentleri uygulama şekline ve kullandığı tekniğe göre farklı bakım yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Uzmanlar bu yöntemlerin birbirinden farklı bazılarının diğerlerine göre daha zor olduğunun altını çizerken, ilk olarak yapılmaması gerekenleri bilmeniz gerektiğini vurguluyor. Özellikle dövme yapıldıktan sonra dövmeye dokunmamanız şart. Kabuğu kaşımanın ve ciltten çekmenin rötuş için tekrar dövme sanatçısının yanına gitmenin en kestirme yolu olduğunu dile getiren uzmanlar, dövmeye evcil havyanızın dokunmasının da enfeksiyon riskini ortaya çıkartacağını hatırlatıyor.

Antarktika'nın Buzulları Altında Gizlenen Dev Balinalar Antarktika'nın Buzulları Altında Gizlenen Dev Balinalar

Dövmeyi yeni yaptırdığınızda herhangi bir şeyden dolayı dövmenizi ıslatmamanız gerektiğini de hatırlatan uzmanlar, dövmenizi solmaya yatkın olduğu dönemde 2 hafta süreyle güneşten uzak tutmanız gerektiğini paylaşan uzmanlar, en az iki hafta spor yapmamanızı da tavsiye ediyor.

Peki ama dövme bandajınızı çıkardıktan sonra ne yapmalısınız? Bandajın altında yapış yapış gözüken dövmenizin üzerindeki sargıyı duşta çıkartabilirsiniz. Ama bu sırada duş başlığından gelen suyun dövmenize çarpmamasına dikkat etmelisiniz. Uzmanlar duştan çıkmadan önce dövmenizin üzerinde hiç mürekkep artığı kalmadığından, tamamen arındığından emin olmanız gerektiğini belirtiyor. Sonrasında da nazikçe kağıt havluyla kurulamanız gerektiğini belirtiyor.