Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 41 milyon takipçisinin olduğu resmi Twitter hesabına girmeye çalışanlar 'Böyle bir hesap yok' uyarısıyla karşılaştılar. Bu durum kısa sürede sosyal medya üzerinde en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Twitter konuyla ilgili yaptığı ilk açıklama da Donald Trump'ın hesabının yanlışlıkla silindiğini duyurdu. 11 dakika silinmiş halde kalan Donald Trump'ın Twitter hesabı, sonrasında tekrardan aktif hale getirildi. Twitter konuyla ilgili yaptığı ikinci açıklamasında ise Donald Trump'ın Twitter hesabının, Twitter'daki işinde son günü olan bir çalışan tarafından silindiğini belirtti.

Twitter yaptığı açıklamada; "Öğrendik ki Twitter'ın müşteri destek ekibinden Perşembe işteki son günü olan bir çalışanımız tarafından Trump'ın hesabı kapatıldı. Geniş çaplı bir araştırma yapıyoruz" dedi.

Ünlü internet sitesi Mashable, attığı tweetinde, "Gizemli kahraman, sen kimsin? Amerika sana teşekkür etmek istiyor" dedi.

Siyasetçi David Jolly ise "Söylemem gerek, Twitter'da Trump'ın hesabını 11 dakikalığına kapatan çalışan Nobel Barış Ödülü'nü alabilir" dedi. Gizmodo gibi bazı haber siteleri ise Trump'ın hesabını silen çalışan ile röportaj yapmak için sosyal medyadan duyuru yaptı.