ABD'nin Türkiye vize kararının ardından Asya piyasalarında işlem gören, dolar/TL, Asya'da 3.90'ı gördü. Euro ise tarihin rekorunu kırdı.

Kredi Notundaki Yükseliş Somut Başarıları Yansıtıyor Kredi Notundaki Yükseliş Somut Başarıları Yansıtıyor

EURO TARİHİ REKORU KIRDI

ABD ve Türkiye'nin karşılıklı vize işlemlerini durdurma kararı ve İdlib'e düzenlenen operasyonun etkisiyle Dolar/TL 3.80 seviyesinin üzerine çıktıktan sonra, bu sabah yeniden 3,71 seviyesinin üzerinde Euro/TL 4.51'i aşarak tarihi rekorunu kırdı.

VİZELER ASKIYA ALINDI

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu bildirdi. Türkiye de bu kararın ardından ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. ABD'nin İstanbul başkonsolosluğunda çalışan Metin Topuz adlı yerel çalışan geçen hafta devam eden bir FETÖ soruşturması kapsamında önce gözaltına alınmış, ardından da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

AVRUPA'NIN TAVRI ÖNEMLİ

Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu yaptığı yorumda ABD ile olan gerginliğin kur üzerindeki belirleyici etkisine dikkat çekti. Muratoğlu şunları söyledi: ' Ben piyasalar ve ekonomi açısından bakarım. Bu sefer Amerika ile kötü olduk. Adamların papazını tutuklayınca zaten aramız limoniydi, konsolosluk çalışanını da tutuklayınca tam oldu. Dünyanın en büyük ekonomisi Amerika'dan bahsediyoruz. Hemen hemen her türlü para hareketine onlar karar veriyor. Ülke olarak senin borcun çok, paraya ihtiyacın daha çok. Amerika bir an önce tutukluların bırakılmasını istiyor. Hele Avrupa Amerika'yı takip ederse işin iyice tadı kaçar ki buna yakın duyumlar alınıyor'.