Aralarında Hürriyet gazetesininde bulunduğu bir çok medya şirketinin sahibi olan Doğan Holding öğlen saatlerinde KAP'a verilen bilgiye göre Erdoğan Demirören Grubuna satıldı.

aa_1

DAHA EVVELDE MİLLİYET'İ ALMIŞTI

Türk medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan gazetelerini sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BASIN PATRONU

erdogan-demiroren-iha_16_9_1521638362

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Aşağıladı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Aşağıladı

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Demirören Grubu'nun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor. Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye'de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Demirören grubundan üst düzey bir yetkili Reuters'in sorularını cevapladı. Reuters'in sorusunu cevaplayan üst düzey yetkili, 'Doğan Medya Grubu'nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu'nun bu akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapması bekleniyor' dedi.