Diyarbakır merkeze bağlı Kayapınar ilçesinde PKK'lı teröristlere ait bir eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. PKK'lı teröristlerin el bombası patlatması sonucu 10 polis yaralandı.

PKK/KCK'LI TERÖRİSTLER

Yaralananlardan durumu ağır olan 1 polis, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.Gelen son dakika bilgisine göre ; çatışmada 1 PKK'li terörist de öldürüldü.

Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre, Emniyet güçlerinin yaptığı istihbari çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere bugün saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında, PKK/KCK'lı teröristlerin yakalanabilmesi amacı ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir binaya güvenlik güçleri girdi.

Bu sırada çıkan çatışmada, 1'i ağır olmak üzere 10 polis yaralandı.

HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak ağır yaralan polis memuru, kurtarılamayarak şehit oldu.

Çatışma sonucunda 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, 'Şehit güvcenlik görevlisine Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor

Yaralı güvcenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terör ve teröristle yapılan mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir' denildi.

OPERASYON SÜRÜYOR BAZI OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bölgede gerçekleştirilen operasyon ve çıkan çatışma sebebiyle polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bölgeye kimse yaklaştırılmadı.

Operasyon sebebiyle bölgede ambulanslar ve itfaiye aracı hazır bekletilirken, çevre sakinlerinin çatışma ve silah seslerinden korktukları gözlendi. Çatışmanın meydana geldiği bölgede bulunan bazı okulların öğrenciler evlerine gönderildi.