Geceleri dişlerinizi farkında olmadan sıkıyor ve sabahları da çene ağrısıyla uyanıyorsanız sebebinin stres kaynaklı bruksizm olduğunu hatırlatan uzmanlar, yaklaşık her 10 kişiden 7'sinde diş sıkma probleminin gözlemlendiğini vurguluyor.

Toplumumuzun yaklaşık yüzde 70'inin geceleri diş sıkma problemiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden uzmanlar, bunun altında günlük yaşamda çok fazla koşuşturma içerisinde olma, trafikte sürekli araç kullanmak zorunda kalma veya yoğun iş temposu içerisinde bulunma gibi nedenlerin yattığını dile getiriyor.

Geceleri dişlerinizi sıktığınızı sabahların çenenizin iki yanı veya şakak bölgesinde ağrı ve basınç hissediyorsanız anlayabileceğinizi işaret eden uzmanlar, böyle bir durumda mutlaka diş hekimine başvurmanız gerektiği üzerinde duruyor.

Stresli bir hayat yaşayanlarda diş sıkmanın sık rastlanılan bir durum olduğunu belirten uzmanlar, sınav döneminde olan çocuklarda da bu durumun göz ardı edilmemesi gereken önemli bir nokta olduğunu hatırlatıyor.

Uzmanlar diş sıkma sonucunda oluşan zararların tedavisinin mümkün olduğunu ve bunun mutlaka üzerinde durulması gerektiğini savunuyor. Çünkü diş yüzeyinde diş gıcırdatma sırasında oluşan aşınmanın giderilmezse diş kırılmalarını da tetikleyeceğini belirten uzmanlar, bunun önüne geçmek için diş sıkmanın bir an önce durdurulması gerektiğini açıklıyor.