Diş eti iltihabı nedir?

Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Bu yüzden hassas, kanayan, kırmızımsı, çekilen diş etleri ve kötü nefes gibi belirtiler önemlidir. Dikkat edilmelidir. Her diş fırçalamada diş etleri kanıyor ise, en kısa sürede diş hekimine gözükmeniz gerekmektedir.
Diş Eti İltihabına Ne Neden Olur?

Genel olarak bütün insanları etkileyen bu durum yaşlılarda daha sık görülür. İstatistikler 65 yaş üstü insanların %70'inde bu rahatsızlığın daha sık olduğunu göstermiştir. Ancak bazı durumlarda aile genetiği önemlidir. Çünkü bu da büyük oranda etkiler. Kimi zaman ise kullanılan ilaçların yan etkileri diş eti iltihaplanmasına neden olabilir. Aynı zamanda duygusal stres, hamilelik, hormonal dengesizlik, beslenme eksikliği, diyabet ve kemik erimesi gibi olaylarda bunu etkileyebilir.

Diş Eti İltihaplanmasının Tedavisi

Hekimler bu konu için birçok farklı çeşitte tedavi denerler. Diş eti kürtajı alan açılarak iltihaplar giderilir. İndirme ameliyatında plak ve tartar oluşumunu engellemek için diş etleri aşağı doğru indirilir. Diş eti yerine oturularak derinlikler kapatılır ve dişler koruma altına alınır. Yönlendirilmiş doku yenilenmesi tedavisinde kemik ve diş eti dokusu uyarılarak geliştirilir ve yenilenmeye yönlendirilir. Tedavi sırasında ağa benzeyen kumaşlar diş minesi ve diş eti arasına yerleştirilir.

Bu sayede diş eti doğru yere doğru büyür. Kemik ve et dokusu tekrar birbirine bağlanır. Yumuşak doku naklinde ise, diş eti başka bölgelerden alınan dokular ile desteklenir. Bu alınan dokular genelde kişinin üst damağından ya da yanağının içinden alınır. Ev tedavilerinde ise tuzlu su ile gargara yapmak, zerdeçal ve bal tüketmek, adaçayı içmek, C vitamini desteği almak ve dişleri günde iki kez 45 derecelik açı ile fırçalamak etkili olacaktır.