Okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların önlerinde açıkta yiyecek satan seyyar satıcılar tehlike saçıyor. Uzmanlar okul önlerinde açıkta satılan yiyeceklerin çocuklar üzerinde çok ciddi sorunlara yol açtığının altını çizdi.

Okul önlerinde açıkta satılan yiyecek ve içeceklerin üzerinde bulunan mikroplar çocuklarda karaciğer ve böbrek yetmezliğine neden oluyor. Aynı zamanda zeka gelişimini olumsuz etkiliyor.

Okul önlerinde seyyar tezgahlarda açık olarak satılan yiyecek ve içecekler her türlü mikroba karşı da açık oluyor. Bu mikroplar özellikle gelişim çağında olan öğrencilerde çok ciddi hastalıklara neden olabilir. Bu gıdalarda bulunan mikroplar özellikle gelişme çağında olan öğrencilerde karaciğer hastalıklarına, gelişim bozukluklarına, boy uzamamasına, böbrek yetmezliğine, karaciğer yetmezliğine ve zeka gelişiminin sağlıklı olmamasına neden olabiliyor.

Okul Yönetimi ve İdaresinde Dijital Dönüşüm Okul Yönetimi ve İdaresinde Dijital Dönüşüm

Bu konuda aileleri büyük görev düşmektedir. Aileler çocukların bu konuda uyarmalı ve okul önlerinde açıkta satılan seyyar tezgahlardan yiyecek içecek almamaları konusunda uyarılarda bulunmalıdır. Çocuklarımızın sağlığı için son derece zararlı olan ve üzerinde bir çok mikrop bulunduran bu yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi için Aileler, okul yönetimi ve öğretmenler iş birliği yapmalı ve öğrencileri bu konu ile ilgili bilgilendirmelidir.

Büyükşehirlerde seyyar satıcılar konusunda birçok kurumun yetkili olmasına rağmen, yetki kargaşası nedeniyle kimse bu duruma müdahale etmemektedir. Bu büyük tehlikeye karşı en büyük görev ailelere, okul yönetimlerine ve öğretmenlere düşmektedir.