Hazine, Ogen Telecom'un Türk Telekom'u satın almak için aldığı ancak geri ödemelerini kaçırdığı kredinin yeniden yapılandırılması müzakerelerinde Oger'in hissedarlarından Saudi Telekom'un Kasım ayına kadar süre uzatımı talebini kabul etmedi. Devletin Türk Telekom Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu'na atama yapması bekleniyor.

TELEKOM BORÇ BATAĞINDA

Konuya yakın iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre Hazine'nin Türk Telekom'un yönetim kuruluna, ardından icra komitesine atama yapması planlanıyor.

Bir kaynak, 'Saudi Telecom'un Türk Telekom'un ana hissedarlarından OTAŞ'ın borç yapılandırma müzakereleri kapsamında istediği gibi Kasım'a kadar ek süre verilmeyecek. Türk Telekom icra kuruluna atama yapılması planlanıyor' dedi.

Konuya yakın diğer kaynak da, 'Yönetim kuruluna, ardından icra komitesine atama yapılması planlanıyor. Kamunun bu yönde adım atmasını bekliyoruz' dedi.

LÜBNANLI ORTAK BATTI

Konuyla ilgili olarak OTAŞ, Türk Telekom ve Hazine'den bir açıklama yapılmadı.

Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları

Lübnanlı Hariri ailesinin, STC ile ortak olduğu Oger Telecom şirketi 20015 yılında Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın aldı. Satın alma Oger Telecom'un Türkyide'de kurduğu Oger Telekomünikasyon A.Ş. OTAŞ adlı şirket üzerinden yapıldı.

TAKSİTLERİ ÜÇÜN KEZ ÖDEYEMEDİ

OTAŞ, Türk Telekom'u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansman için aldığı 4,75 milyar dolar kredinin taksidini son olarak Eylül ayında üçüncü defa yapamadı. Şirket kredinin yeniden yapılandırılması için müzakare yürütüyor.

Oger telecom'un ortaklarından Saud Telecom 2 Ekim'de Reuters'da yer alan habere göre kreditörlerle görüşmelerin sürdüğünü Hazine'ye ileterek, ödeme için Kasım'a kadar ek süre istemişti.

BANKALARLA MÜZAKERE YAPIYORLAR

Öte yandan Habertürk'de geçtiğimiz dönem çıkan bir habere göre Telekom'un ortağı Suudi Arabistan'da battı. Türk Telekom'un icra komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri ve Yönetim kurulu üyeleri Rami Aslan, Abdullah Tivnikli ve Nasser Suleiman Al Nasser'den oluşuyor.

Oger'e 2013 yılında 4,75 milyar dolar tutarındaki krediyi veren 39'a yakın banka arasında en büyük payı Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası alıyor.