"Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz" "Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz"

Erken seçim tartışmalarının yoğun olarak yaşandığı günlerde, Meclis'teki makam odasında parlamento muhabirlerini ağırlayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sürpriz bir çıkış geldi. Yüzde 10'luk seçim barajını Türkiye şartları için fazla bulan Bahçeli, baraj puanının yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Yüzde 10'luk seçim barajının siyasi partiler arasındaki ittifaklarla aşılabildiğine dikkat çeken MHP lideri, "Yüzde 5, 7 mi olur yoksa 10 kalır, böyle mi devam etmesi gerekir. Bunu yaparken bir başka parti yok sayıp, ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında onun da bir anlamı olmadığı görüldü. Bunlardan ders çıkarmak lazım" diye konuştu.

Ortaöğretimde değiştirilen TEOG sistemine de değinen Bahçeli, hükümetin 15 yıllık iktidarlarında çok sayıda bakan ve çok sayıda sistem değişikliğine gittiğini belirterek, yeni getirilen Mahalli Yerleştirme Sistemi hakkındaki görüşlerini konuyu tamamen inceledikten sonra açıklayacaklarını kaydetti

MHP'NİN BARJ SORUNU YOK

Yüzde 10'luk seçim barjı aşağı çekilsin çıkışıyla gündeme oturan Bahçeli, farklı çevrelerden gelen MHP'nin baraj altında kalma korkusu var eleştirilerine de yanıt verdi. MHP'nin baraj alında kalma itimalinin olmadını belirten genel başkan, söz konusu iddiaları kasıtlı bulduğun söyledi.