Siyasi partilerin meclis grup toplantıları Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasıyla başladı. Gündeminde Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı olan Devlet Bahçeli, dış politikada ABD'ye tepki gösterirken iç politikada da eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında "Afrin harekatının iç politika malzemesi haline getirilmemesi gerektiğini" söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki gösteren Bahçeli, "Kimlerin Afrin harekatını iç politika malzemesi yaptığını" sordu. Başbuğ'un harekata tepki gösteren isimlere karşı tepkisiz kaldığını işaret eden Bahçeli, Afrin harekatının beka meselesi olduğunun altını çizerek, "Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim?" dedi.

15 Temmuz davasını yürüten mahkemenin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı tanık olarak ifadeye çağıran mahkemeye de tepki gösteren Devlet Bahçeli, "Bize göre TSK'nın başında halihazırda değerli bir komutan vardır ve fiilen de olsa ikincisine gerek yoktur. Genelkurmay Başkanı'nı çatı davasının görüldüğü mahkemeye tanık olarak çağırmak düşüncesizce bir karardır" diye konuştu.

ŞEHİT MAAŞINA GELEN HACİZ SKANDALI

Vasiyetini yerine getirmek için şehidimiz Musa Özkalkan'ın emekli ikramiyesine ve aracına haciz konma girişimini üzüntüyle öğrendim. Adaletin yüz karaları, hukukun utanç kaynakları olduğunu açık seçik ifade ediyorum. Şehide haciz millete ihanettir. Şehit babalarının evlatlarının bayrağa sarılı naaşlarının hemen dibinde ağızlarından dökülen sözlere şahit oldukça duygulanıyorum. Bunu yapanları lanetliyorum.