Dermapen Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Dermapen, cildin değerli üst tabakası olan epidermise zarar vermeden, soymadan ve tahriş etmeden cildi yenilemek için uygulanan yöntemlerden birisidir. Bu tedavi, dikey olarak cilde birden fazla iğne ile mikro kanallar açılması ile yapılmaktadır. Bu sistem ile 90 derecelik iğneleme sayesinde çok daha az epidermal hasar oluştuğundan tedavi olacak kişi çok rahat etmektedir.

Dermapen Tedavi Yöntemi ile Cilt Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Dermapen tedavisi uygulanmadan önce ciltteki makyaj artıkları iyice temizlenir ve cilt iyice dezenfekte edilir. Dermapen uygulanacak bölgeye saf hyaluronik asid isimli madde uygulanmaktadır. Dermapen cihazının cilde dik olarak hızla girip çıkan ultra ince mikro iğneleri sayesinde deri yüzeyinde mikroskobik kanallar açılması ile cildin iyileşme mekanizmalarını tetikler.

Bu İşlemden sonra yatıştırıcı etkisi olan bir peptid maskesi kişiye uygulanır. Dermapen işlemi yaklaşık olarak 30 ile 40 dakika sürer ve bu süre boyunca cildin sıkılığı, elastikiyeti için vazgeçilmez olan kollajen ve elastin isimli maddelerin sentezinin sağlandığını ve kan dolaşımının da arttığı gözlenmiştir.

Dermapen Tedavisinin Etki Alanları Nelerdir?

Bu tedavi öncelikle, Akne ve oluşturduğu izlerin tedavisi için, genişlemiş gözeneklerin küçültülme işlemi için, güneşte hasar görmüş ciltlerin tedavisi, saç kaybı ve kellik tedavisinde , göz ve çevresinde yaşanılan problemlerin kullanımında, boyun bölgesi ve dekolte alanlarında hafif kırışıklık ve sarkmalarda ve ince çizgilenmelerin tedavisi ve oluşan derin kırışıklıkların hafifletilmesinde sıkla kullanılmaktadır.