CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, yüksek ateş sebebiyle hastaneye gitmiş ve sonrasında beyne giden damarlardan birinde tıkanıklık tespit edilerek boynundan anjiyo yapılmıştı.

Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı

Daha sonra beyninde bir kist oluşan ve kanama başlayan CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 2 ameliyata daha girerek toplamda 3 operasyon geçirmiş ve yoğun bakıma alınmıştı.

Bugün Deniz Baykal'ı ziyarete giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hastanenin bahçesinde yaptığı açıklamada; "Bizi sevindiren kötüye gidiş yok. Umutluyuz inşallah hastalığa direnir ve bir süre sonra görevine geri gelir, milletvekilliğini sürdürür. Bütün dualarımız Sayın Baykalla. İnşallah kısa süre içerisinde şifa bulur, hastaneden ayrılır" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan birkaç saat sonra açıklama yapan Deniz Baykal'ın doktoru Prof. Dr. Erkan İbiş; 'Durumu ciddiyetini koruyor, kötüye gidiş yok. Makine desteği olmadan da solunumu mevcut. Ödem çözülme sürecinde bunun tümümle çözülmesini bekleyemeyiz. Bu günleri aşacaktır. Kanama ortatadan kalkmış durumda. Ödem çözülme sürecinde. Deniz Beyin tedevilere vereceği cevap bunu belirleyecektir. Ama kısa zamanda olmayacağını belirteyim. Şuandaki bulgular stabil. Ani bir şey yok.' Dedi.

İlk operasyon olmasaydı daha iyi olurdu iddialarına yönelikte açıklama yapan Prof. Dr. Erkan İbiş; 'Uluslararası uzmanların verdiği karara uyuyoruz. O protokolde bize bunu yapmamızı söylüyor. Bazıları uzman olabilir, bazıları alanında uzman olmayabişir. Her zaman birim doğrultusunda alınan kararı ve yöntemleri biz uygularız.' Dedi.