Geçtiğimiz hafta yüksek ateş sebebiyle gece yarısı apar topar hastaneye kaldırılan CHP Antalya Milletvekili ve Eski Genel Başkanı Deniz Baykal üst üste 3 operasyon geçirmişti. Hastaneye ilk gittiğinde boynundan anjiyo yapılan Deniz Baykal, ertesi Beyne giden damarlardan birinin tıkanması üzerine acil ameliyata alınmıştı. Daha sonra aynı günün akşam saatlerinde küçük çaplı bir beyin kanaması tespit edilmiş ve bir operasyona daha alınmıştı.

Günlerdir uyutulan Deniz Baykal'ın bilinci de kapalıydı. Bu konuyla ilgili açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili ve Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın doktoru Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, beyinde oluşan ödemin çözülmeye devam ettiğini ve buna bağlı olarak da Deniz Baykal'ın bilincinin yerine geldiğini, dolayısıyla yavaş yavaş komadan çıktığını belirtti. Prof. Dr. Erkan ibiş, DeniZ Baykal'ın zaman zaman uyandığını, kendisine söylenenler anlayabildiğini ve kendisine verilen basit komutları yerine getirebildiğini belirtti.

Deniz Baykal'ın doktoru Prof. Dr. Erkan ibiş yaptığı açıklama da; 'Deniz Bey yavaş yavaş komadan çıkıyor. Cihaz desteği olmadan solunum yapabiliyor. Beyin ödemi çözüldükçe beyin toparlanıyor. Bilinç de buna bağlı olarak yavaş yavaş açılıyor. Deniz Bey zaman zaman gözlerini açıyor, söylenileni anlıyor, basit sözel komutları yerine getiriyor. Kol ve bacaklarda belirgin hareketlerini gözlemliyoruz. Bundan sonraki süreçte yine yoğun bakımda takibi devam edilecek. Herhangi bir komplikasyon gelişmediği takdirde iyileşme sürecinin devam edeceğine inanıyoruz. Deniz Bey de biz de iyi yoldayız, elbette ki sabırlı olmamız gerekiyor, süreç günler, haftalar alacaktır.' Dedi.