Futbol dünyası İtalya'dan gelen kötü haberle sarsılırken, yürütülen soruşturmada İtalyan polisi cinayet ihtimali üzerinde duruyor.

İtalya ve Fiorentina'nın kaptanı Davide Astori'nin kamp yaptığı otel odasında ölü bulunmasının ardından İtalya'da gündem Davide Astori oldu. Futbol dünyasını yasa boğan ölümün ardından 31 yaşındaki oyuncunun edinilen ilk bulgulara göre kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İtalyan güvenlik güçleri, "Cinayet varsayımı üzerine soruşturma başlattık. Şimdilik elimizde somut bir bulgu yok. Fakat bir otopsi ayarlandı ve sonuçlarını yakında alacağız" dedi. Astori'nin beklenmeyen bu ölümü, akıllara daha önce erken yaşta kaybettiğimiz diğer futbolcuları getirmişti.

KAMP YAPTIĞI OTEL ODASINDA ÖLÜ BULUNDU

Fiorentina forması giyen Astori, takımıyla birlikte geldiği otel odasında sabaha karşı cansız vaziyette bulunmuştu. Astori'nin ani ölümünün ardından İtalya'dan ve dünyanın diğer ülkelerinden taziye mesajları yayınlanırken, İtalya Birinci Futbol Ligi'nde 27. hafta maçları tatil eildi.

Voleybolun Tarihçesi ve Gelişimi, Sporun Yolculuğu Voleybolun Tarihçesi ve Gelişimi, Sporun Yolculuğu

İtalyan futbolcunun anısına diğer spor müsabakalarında bir dakikalık saygı duruşu kararı alındı. Floransa kentindeki Artemio Franchi Stadı önüne gelen taraftarlar, Astori anısına mum yaktı ve Fiorentina atkılarını stadın etrafındaki korkuluklara astı. Ayrıca, İtalyanca "Güle Güle Kaptan" yazılı büyük bir pankart açıldı.

İtalyan basınında yer alan habere göre ise savcılık İtalyan savunma oyuncusunun ölümüyle ilgili cezai soruşturma başlattı.

Astori'nin cinayete kurban gitmiş olma ihtimaline karşılık cinayet soruşturması da yürütülecek.

İlk etapta kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği değerlendirilen ünlü futbolcunun kesin ölümnedeni otopsiyle belli olacak.