Damacana suyu satan firmaların üretim tesislerinde gerekli hijyen koşullarının sağlanması, suyun gerekli testlerden geçirilmesi, dolum tesislerinin kanunlarda belirtilen niteliklerde olması ve suların tüketiciye ulaşana kadar gerekli koruma şartları altında bulundurulması gerekmektedir.

Bu nedenlerden dolayı damacana suyu satan firmalar devlet tarafından denetimlere tabi olmakta ve uygunluk belgelerini alarak üretime devam edebilmektedirler.

Merdiven Altı Üretim Tehdidi:

Ne yazık ki birçok damacana suyu markası merdiven altı olarak tabir edilen uygun olmayan koşullarda üretilmektedir. Bu sular sağlığımızı tehdit etmekte, sularda bulunan mikrop ve bakteriler yüzünden çeşitli hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

Damacana Su Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Damacana su seçimlerinde tüketicilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta tanımadıkları markaları kullanmama yönündedir. Yeni bir su markası denerken ise markanın gerekli sağlık belgelerinin olup olmadığı araştırılmalı, Tse ve Iso 9001 standartlarına uygunluğu sorgulanmalı ve damacana su markalarının kalite raporu incelenerek sağlık standartlarına uygunluğu soruşturulmalıdır. Tüm bu belgelere sahip firmalardan güvenle su alınabilir. Ancak bu belgelerden herhangi birinin eksikliğinde ne yazık ki sağlığınızı tehdit eden unsurların bulunduğu kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Kalitesiz Sulardaki Fiyat Farkı:

Gerekli sağlık şartlarına ve kalite raporlarına sahip olmayan suların en belirgin özellikleri arasında piyasa ortalamasının altındaki fiyatları bulunmaktadır. Damacana su seçimlerinde çok ucuz seçimler yapmak yanlış bir tercih olacaktır. Aynı zamanda damacanaların kalitesi, yenilik durumu, damacana altında biriken tortular da satın aldığınız suların kalitesiz ve hijyenik olmayan koşullarda doldurulduğunun göstergesidir. Kalite raporuna sahip damacana sularda bu sorunların hiç biri bulunmamakta ve güvenlik kapağı ile ilk sizin tarafınızdan açılmaktadır.