Daimler İlk Elektrikli Kamyon Vision One'u Tanıttı

Benzinli araçların yavaş yavaş yerini elektrikli araçlara bıraktığı günümüzde taşımacılık sektöründe de devrim niteliğinde değişimler yaşanıyor. Uzun zamandır elektrikli kamyon üretimi konusunda çalışmaları bulunan Daimler şirketi, otomotiv sektöründe ilklere imza atmayı deniyor.

Daha önceleri elektrikli araç yazılımları ve programları üzerine çalışmaları olduğunu duyuran ilk somut projesini uluslararası bir fuarda görücüye çıkardı. Aracın özellikleri ve görüntüsü ile tam not alan Daimler, önümüzdeki yıllarda elektrikli kamyon modellerini geliştirip yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Vision One Kamyonun Özellikleri Neler?

Aracın tüm ağırlığı 23 ton olarak kaydedildi. Ayrıca taşıma kapasitesinin de 11 ton olduğu gelen bilgiler arasında. Bu rakamlara bakarak herhangi bir benzinli çalışan kamyonlardan sadece 2 ton az kapasiteye sahip olduğu ortaya çıkıyor. Yedek parçalar konusunda çalışmaları sürdüren Daimler şirketi başka üretici firmaların yardımıyla şarj ağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Mercedes-Benz, Tarihçesi ve Liderliği Mercedes-Benz, Tarihçesi ve Liderliği

Hedefleri arasında batarya gereçleri modellerini geliştirmek de olan şirket, yedek parça ve teknik servis gibi konularda da atılım yapmaya hazır görünüyor.

Alternatif enerji kaynakları ile çalışan ilk model olan Vision One tek şarjda 350 kilometreyi yapıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre menzil daha çok uzatılarak daha randımanlı bir araç tasarlanacak. İlerideki yıllarda yollarda görmeye alışacağımız elektrikli kamyonlar ile hem enerjiden tasarruf yapılacak hem de çevre dostu araçlar ile minimum zarar ölçeğinde çalışılacak.

Aynı zamanda ucuz ve verimli enerji modeliyle elektrikli kamyonlar çalıştıkları şirketlere daha az kaynakla daha çok ekonomik kazanç sunacak.