Maçta ki atmosfer çok heyecanlı olmasına rağmen maçta gol çıkmaması futbol severleri üzdü. Ancak maçta ki olaylardan daha çok konuşulan bir konu vardı ki bu da maçın hakemi olan Cüneyt Çakır idi. Cüneyt Çakır Türkiye'nin FIFA kokartlı olan en önemli hakemlerinden birisi olmasına rağmen derbide ki bazı kararları yüzünden yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Bu eleştiriler maçı gölge de bırakacak boyutlara ulaştı. Yapılan eleştirilerden en göze çarpanı ise eskiden Merkez Hakem Kurulu başkanlığı da yapmış olan Bülent Yavuz' dan geldi. Maçtan daha fazla konuşulan Bülent çakır derbi açıklaması uzun süre gündem de kalacak gibi görünüyor.

Bülent Yavuz Haber Türk gazetesin de yaptığı açıklamalarda derbi maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı yerden yere vurdu ve Avrupa maçlarında iyi maç yönetirken Türkiye'de ki maçlarda özen göstermediğini ve maçları iyi yönetmediğini söyledi. Cüneyt Çakır'ın iptal ettiği gole de değinen Bülent Yavuz bu konuda Cüneyt Çakır fazla eleştirilemez ama Galatasaraylı futbolcu Denayerin yapmış olduğu pozisyonda fazlaca eleştirilebilir dedi.

Maçın ilk bölümünde Denayerin Fenerbahçeli futbolcuya yapmış olduğu hareketin direk olarak kırmızı kart olduğunu belirten Bülent Yavuz pozisyona kırmızı kart vermeyen Çakırı eleştirdi.

Daha sonra Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırımın ceza sahası içinde havadan gelen topa eliyle müdahale etmesinin kesinlikle penaltı olduğunu söyleyen Yavuz, Galatasaraylı futbolcu Yohan Belhandanın görmüş olduğu ikinci sarı kartında gereksiz olduğunu belirtti.

İkinci yarıda Galatasarayın kazandığı penaltının haksız olduğunu söyleyen Yavuz Fenerbahçeli Luis Netonun pozisyonunun penaltı olmadığını dile getirdi. İkinci yarının hemen başlarında Galatasaraylı Fernandonun faul pozisyonunun doğru olduğunu belirten Bülent Yavuz gösterilen sarı kartın ise yanlış olduğunu söyledi.