Flaş şekilde erken seçim kararı alan hükümet, 24 Haziran'da Türkiye'yi erken seçime götürüyor. Bu seçimde ilk defa partisiz cumhurbaşkanı adayları 24 Haziran'da oy pusulasında seçmenin karşısına çıkacak. Peki Cumhurbaşkanı adayları için gerekli olan 100 bin imza nasıl toplanacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı basın mensuplarının karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı'nın açıklamalarına göre seçmenler YSK tarafından oluşturulacak seçim merkezlerinde Cumhurbaşkanı adayları için imza verebilecek.

BİR ADAY HEM MİLLETVEKİLİ HEM CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ

Yazıcı konuşmasının devamında şunları söyledi:

Bu seçimde aday olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir kişinin aynı gün, aynı anda yapılacak seçimlerden ikisine de aynı anda aday olması söz konusu değil. Yani hem milletvekilliğine, parlamento üyeliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olması söz konusu değil.

100 BİN İMZA KİMİN İÇİN GEREKLİ?

Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının cumhurbaşkanı adayı olabilmek için en az 20 milletvekili tarafından aday gösterilmesi gerekiyor. Milletvekilleri tarafından aday gösterilmeyen ancak Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen kişilerin ise en az 100 bin imza toplamaları gerekiyor.