Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lotte NewYork Palace Otel'de, ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Baştan Trump, Erdoğan'la bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Trump, 'Erdoğan dünyanın çok zorlu bir bölgesinde görev yapıyor. Çok güçlü bir şekilde ilgili ve açıkcası yüksek not alıyor' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için' Benim dostum haline geldi' diyen Trump, Türkiyeve ABD'nin şu anda hiç odağı kadar birbirine yakın olduğunu belirtti.
Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la bir araya geldi. Trump Erdoğan ve beraberindeki Türk heyetini Lotte New York Palace Otel'de karşıladı. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Evrenin Gizemli Dünyaları, Süper Dünya'ların Keşfi Evrenin Gizemli Dünyaları, Süper Dünya'ların Keşfi

TÜRKEYİ İLE ABD HİÇ OLMADIĞI KADAR BİRBİRİNE YAKIN

Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Trump, Erdoğan'la bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Trump, 'Erdoğan dünyanın çok zorlu bölgesinde görev yapıyor. Çok güçlü bir şekilde ilgili ve açıkcası yüksek not alıyor' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Benim dostum haline geldi' diyen Trump, Türkiye ve ABD'nin şu anda hiç olmadığı kadar birbirine yakın olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sözlerine 'Değerli dostum Donald ile bugün heyetlerarası ve ikili görüşme gerçekleştireceğiz' diye başladı. 'İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse Erdoğan, 'Ben u fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı. Görüşmeye katılan Türk heyetinde şu isimler yer aldı.; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Ferudun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerikan heyetindeyse Dışişlei Bakanı Rew Tillerson, BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster yer aldı.