Sahte ilahiyatçıların son dönemde ardı ardına verdikleri mesajlar toplumun genelinin büyük tepkisini çekmişti. AK Parti MYK toplantısında masaya hatırılan meselede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet'ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a talimat vererek, sahte ilahiyatçılara karşı Diyanet'in gerekli çalışmaları başlatsın dediği öğrenildi.

Kamuoyunda çok tartışılan isimlerden alan Nurettin Yıldız, son dönemde yaptığı saçma sapan açıklamalarla gündemde. "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Asansörde halvet" ve son olarak "Kocasından dayak yiyen kadın şükretmelidir." gibi açıklamalarıyla büyük tepki çeken Yıldız'a en sert tepkiyi Devlet Bahçeli vermişti. Partisinin Meclis grup toplantısında konuyu gündemine alan Bahçeli, "Ne ara bu kadar sapık türedir." ifadelerini kullanmıştı.

SAHTE İLAHİYATÇILARA KARŞI DİYANET GÖREVE

Toplumun kafasını karıştıran, ayrıştırmaya yönelik tahrik edici bu tür yorum ve değerlendirmelerle ilgili Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sorumluluk ve inisiyatif alması gerektiğini belirten Erdoğan, 'Din İşleri Yüksek Kurulu bununla bizzat ilgilenmeli. Toplumun bu konularda doğru bilgilendirilmesi ve bu tür ayrıştırıcı değerlendirmelere fırsat verilmemesi gerekiyor' dedi. Toplantıda, otorite olmayan farklı kişilerden gelen farklı açıklamaların; kin ve nefret temelinde toplumu tahrik ederek birbirine düşman etmesine izin verilmemesi gerektiği vurgulandı. AK Parti'de; bu tür çıkışların, 28 Şubat sürecinde olduğu gibi bir etki ajanlığı olabileceği ihtimali de yabana atılmıyor. Kaynağı ve uygulamaları itibariyle dini sadece kelam ve fıkıhtan ibaret hale getiren, 300 sene öncenin müktesebatıyla düşünmenin sonuçları olarak da değerlendiriliyor.