Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda fiyatları konusunda çarpıcı bir açıklama yaptı. Erdoğan, yeni hal yasası ile birlikte gıda fiyatlarında yaşanan aşırı pahalılığın önüne geçeceklerini belirterek bu işin artık böyle gitmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hal yasası konusunda beklenen müjdeyi verdi. Birçok sorunun bu yasa ile ortadan kalkacağının altını çizen Erdoğan, "Üretici ile tüketici arasındaki dengesizliği ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bazen gerçekten de maliyetler artabiliyor. Bu aşırı fiyatların aracılardan kaynaklandığının bizlerde farkındayız. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz." dedi.

Hal Yasası Gündemde

Erdoğan, aşırı artan gıda fiyatları konusunda vatandaşın sömürülmesine karşı olduklarını belirterek, "Buna bir an önce dur demek istiyoruz. Çarşı ve pazardaki rakamlar korkunç derecede fazla. Kimse bizim vatandaşımızı sömüremez." ifadelerine yer verdi.

Hal yasası konusuna da değinen Erdoğan, "Bu yasayı devam ettirmekte kararlıyız. Üretici ile tüketici arasına kimsenin girmesini istemiyoruz. Ürünleri daha sağlıklı bir halde halkımıza ulaştıracağız. Domates üreticiden 2-3 liraya elinden çıkarken pazarlarda 8-9 liraya kadar fahiş fiyatlarla satılıyor. Bunun nereden kaynaklandığının farkındayız." şeklinde konuştu.