Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran temaslarının ardından dönüş yolunda iç ve dış politikaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İran temaslarını anlatırken İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Kuzey Irak krizine ilişkin aynı noktada olduklarını belirten Erdoğan, "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin ne yaptığının farkında olmadığını" söyledi.

İç politikanın sıcak başlığı AK Partili bazı belediye başkanlarının istifa edeceğine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Erdoğan, üstü kapalı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e mesaj gönderdi. "Bu davaya inanmış olanlar, bu davaya gönül vermiş olanlar, gerektiğinde genel merkeze gelir istifasını teklif eder, ondan sonra da bir başka arkadaşla yola devam edilebilir." diye konuşan Erdoğan, metal yorgunluğu çıkışını yineledi.

MAKAMI BOŞALTILMASININ İSTENMEDİ NEDEN YADIRGANIYOR?

2019 öncesi kadroların yenileneceği mesajını daha güçlü veren Erdoğan, istifa konusunda direten AK Partili yöneticilere net mesaj gönderdi. "Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor?"diye konuşan Erdoğan'ın açıklamasının ardından Gökçek'in önümüzdeki günlerde kesin istifa etmesi bekleniyor.