Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tillerson'ın görevden alınmasının ardından ABD'den gelen Menbiç açıklamalarına Beştepe'de yanıt verdi. ABD Başkanı Trump'ın sözcülerini hedef alan Erdoğan, Münbiç'e olası operasyon konusunda kararlılık vurgusu yaparken, "Sayın Trump sözcülerine ayar vermeli." dedi.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler Afrin'de kontrolün sağlanmasının ardından giderek gerginleşiyor. Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gelen 'ABD ile Menbiç konusunda anlayışa vardık' açıklamasına ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert "Bu komik, çünlü varılan bir anlaşma yok" şeklindeki cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepkisine neden oldu.

ABD'li sözcülerin Türkiye aleyhine açıklama yapmak için sıraya girdiğini belirten Erdoğan, ABD'li mevkidaşına çağrıda bulundu.

AFRİN'DE 3698 TERÖRİST ETKİSİZ

Afrin'de kontrolün sağlanmasının ardından Mehmetçik'in kentte güvenliğin yeniden tahsisi için çalıştığını kaydeden Erdoğan, YPG'ye verilen silahların operasyonun ardından ele geçirildiğini söyledi.

ABD'YE MENBİÇ TEPKİSİ

ABD'den gelen Menbiç'ten çekilmiyoruz açıklamasına Erdoğan şu yanıtı verdi:

Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Neymiş, Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Bir defa sizin bırakınız oradan çıkmamayı, orada bulunmaya hakkınız yok. Bu topraklarla senin ne alakan var? Oraya YPG'yi soktular. Oranın gerçek halkı Araplardır. Obama'nın kendisine söyledim bunları buradan çıkar diye. Stratejik ortak olarak bunları Fırat'ın doğusuna gönderelim dedik. Aynısını Sayın Trump'a söyledim o da göndermedi. DEAŞ'ın bir faliyetinin kalmadığını söylediler. Peki siz neden duruyorsunuz orada? Yarısında siz yarısında biz olalım dediler. Ne siz olun ne biz olalım, buranın sahibi kimse o olsun dedim. Biz adil bir yönetim istiyoruz. Biz hiçbir yere işgal için gitmedik. Sadece istikrar için gittik. Sadece teröristleri kovmak için gittik.