Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Gençlik Şurasında konuştu. Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine hep beraber bizlerde Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Bestler-Dereler'de, Kandil'de F-16 olur, oraya doğru gideriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Çalışanlarıyla İftar Sofrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Çalışanlarıyla İftar Sofrasında

KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ

Nerede nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi takdirde kusura bakmasınlar' dedi.

15 TEMMUZUN KAHRAMANLARINI SELAMLIYORUM

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden satır başlar:

"Sevgili gençler, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Fatih'in İstanbul'u fethettiği ruhu selamlıyorum. Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Şahin Beylerin, Sütçü İmamların, Nene Hatunların her biri cesaret abidesi olan nice kahramanların torunları olan gençlerimizi selamlıyorum. 15 Temmuz direnişinin kahramanları olan geçlerimizi selamlıyorum.

BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ

Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine hep beraber gideriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar ansızın vurabiliriz. Aksi takdirde kusura bakmasınlar

BİZİMDE BİR KIZIL ELMAMIZ VAR

Siz siz olun gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz.

Biz zevki selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani sanatıyla kültürüyle-estetiğiyle zirvede bir gençlik istiyoruz. Biz aklı selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani ilimde, fende, teknikte, tefekkürde en ileride bir gençlik. Kendinizi bu alanların hepsinde geliştirmemiz gerekiyor.

VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE SİZLER DEVRALACAKSINIZ

Bizler buraya koltuk makam sevdasıyla değil hizmet sevdasıyla çıktık. Bizleri, yerine gençliğe bırakmaktan çekinenlerden olmadık. Vakti saati geldiğinde bu görevleri sizler devralacaksınız.

Gençlerden beklentimiz memur olmak değil girişimci olmalarıdır. Yarının işverenleri ve üreticileri olacakları gençlerimizin teknik bilgilerini arttırmaları gerekiyor.

Vaktinizi 'ne olacak bizim halimiz' diyerek kötümser bir psikoloji veya sosyal medyada öldürerek değil kendinizi geliştirerek harcayın.