Çörek Otu Yağı Faydaları

Anne-Bebek Sağlığında Kritik Rol Anne-Bebek Sağlığında Kritik Rol

Her gün düzenli kullanımının akabinde birçok sağlık sorununa doğrudan iyi gelen çörek otu yağının birçok farklı organa ve hastalığa şifa olduğu gerçeği ana gündem maddeleri arasında yerini almakta.

Kış hastalıklarına iyi gelen çörek otu yağı grip, nezle ve sinüzit gibi hastalıkların yol açtığı kuru öksürüklerin doğal tedavisinde en çok kullanılan şifalı bitkilerin başında gelmekte. Özellikle ev hanımları tarafından düzenli olarak tüketilen bu özel karışımlı yağ sayesinde kemik arıları ve eklem sancıları da azalmakta.

Akşam yemeklerinden sonra bir çay kaşığı kadar içilen çörek otu yağı tüm sindirim sistemlerini faaliyetlerini harekete geçiriyor. Bu noktada mide ağrılarına ve karın bölgesinde cereyan eden sancılara doğal bir ağrı kesici bulunan çörek otu yağı her yaştan kişiler tarafından sağlıklı bir şekilde tüketilir.

Beslenme uzmanlarının yeni ortaya çıkardığı bir diğer yeni bilgiye göre adet dönemleri sancılı geçen hanımlar da adet öncesinde çörek otu yağı tüketerek bu ağrılarından azami derecede kurtulma imkanına kavuşuyor. Her türde ağrı kesici özelliği bulunan çörek otu yağı strese de birebir.

İçinde özel mineraller ve vitaminler bulunan her derde deva yağ, özellikle sınav stresi içerisinde olan öğrencilere içirildiği takdirde etkilerini çok kısa bir süre içerisinde olumlu bir şekilde gösteriyor.

Çörek Otu Yağı Nasıl Tüketilmeli

Aşırıya kaçılmadığı takdirde günde bir defa tüketilmesi gerektiğini vurgulayan bitki uzmanları su ile karıştırılıp içilmesi gerektiği fikrinde birleşiyorlar. Buna göre günde bir çay kaşığı ya da 4 -5 damla kadar çörek otu yapı tüketilmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır.