Son olarak Adana'da 3.5 yaşındaki bir çocuğa yönelik cinsel istismar vakası Türkiye'yi adeta isyan ettirdi. Sıradan vatandaşlardan ünlü isimlere kadar pek çok kişi haklı isyanını sosyal medyadan dile getirirken, konuya duyarsız kalmayan hükümet çocuk istismarıyla mücadele için komisyon kurma kararı aldı. Kamuyoundan ciddi anlamda çocuk istismarcıları için idam cezası getirilsin beklentisi varken, gözlerin çevrildiği Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre kimyasal hadım cezası kısa sürede hayata geçirilebilir.

Çocuk istismarı vakalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği meclis grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada istismarcılara ceza hukukunda yer alan hiçbir indirimin uygulanmaması gerektiğini belirtmişti. Bununla beraber çocuk istismarcılarına verilecek cezanın yanında zinanında tartışılması gerektiğini savunan Erdoğan, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat! Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat!

ÇOCUK İSTİSMARI İLE ZİNANIN NE ALAKASI VAR?

Adalet Bakanlığı çocuk istismarcılarına yönelik cezaları arttırma yoluna giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Zinanın da suç kapsamına alınması tartışılsın" şeklinde ifadeleri muhalefetin tepkisini çekti. Muhalefet cephesi çocuk istismarı tartışmalarına zinanın karıştırılmaması gerektiğini savunurken konuyla ilgili en net eleştiri HDP'den geldi. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "İki insanın kendi istekleri ile yapacakları ilişkiler, münasebetler bence çok fazla kurcalanmamalıdır. Benim şahsi fikrim bu noktadadır. 'Ben senin gibi bir dini, ahlaki inanca sahip değilim' diyen insanların kendi rızalarına dayalı ilişkilerine devlet müdahale etmemelidir. Ama kendi inanç sistemi, kendi dini veya mezhebi düşüncesi içerisinde de belli kuralları uygulamak o şahıslarla ilgili ve serbest olmalıdır." dedi.