Çocuk hakları alanında dünyanın en önemli ve saygın kuruluşlarından olan World of Children (Çocukların Dünyası) Vakfı, 'Çocuk Hakları Nobeli' olarak nitelendirdiği ödülü bu sene sağlık alanında çocuk doktoru Üsten Ezer'e vermeyi kararlaştırmıştır.

1509194068_ST__N_EZER_3

ÇOCUK HAKLARI ÖDÜLÜ

Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

22.000'den fazla başvurunun olduğu ödül için tüm adayları titizlikle değerlendiren, izleyen ve araştıran World of Children, Lösemili çocukları için hayatını adayan ve lösem'i tedavisindeki başarılar sebebiyle LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer'i seçmiştir. World of Children Vakfı'nın Kurucusu ve halen yönetim kurulu başkanı olan Harry Leibowitz 'Yıllar önce Nobel ve Pulitzer Ödülleri'ni takip ederken edebiyat, tıp, kimya, sinema gibi alanlarda ödül veriliyor da neden çocuk hakları alanında ödül verilmiyor?' diye düşünmüştür.

HAYATINI LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA ADADI

Çünkü kendisine göre, çocuklara yardım etmenin en güzel yolu, hayatlarını bu çocukların yaşananlarını güzelleştirmeye adamış insanları bulmak ve ödüllendirmektir. İşte bu sebeple Türkiye'den Dr. Üstün Ezern seçilmiştir.

YÜKSEK STANDARTLAR GEREKİYOR

Birleşmiş Milletler Teşkilatı UNİCEF Amerika Başkan Carly Stern, 'Bu ödülü almak kolay değil çünkü çok yüksek standartlar var. Seçilenler arasında olduğunuz için gurur duymalısınız. ' Amerika7nın New York seninle 2 Kasım'da yapılacak olan ödül törenine dünyanın en önemli kişileri ve kuruluş temsilcileri katılacaktır.