Çocuğumuzun sağlıklı gelişimini istiyorsak, çocuğumuzu abur cuburlardan uzak tutmak zorundayız. Özellikle ilk 2 yıl çok önemlidir. İlk iki yıl çocuğunuza abur cubur yedirmeyin. Çünkü abur cuburların içerisinde bulunana şeker, trans yağlar ve çeşitli katkı maddeleri çocuğunuzun gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.

Abur cubur yerine, onun gelişimine fayda sağlayacak, besin değeri yüksek gıdaları tüketmesini sağlayın. Mesela çocukların sağlıklı beyin dokusu gelişimi için demire ihtiyaç vardır. İçerisinde demir olan besinleri tüketmesi beyin dokusunun gelişimi için oldukça önemlidir.

Endokrinoloji, Hormonal Dengesizliklerin Anlaşılması Endokrinoloji, Hormonal Dengesizliklerin Anlaşılması

Çocuklarda yanlış beslenme, çocukları enfeksiyona açık hale getirir. Bu da daha fazla hastalanmasına ve okulda derslerde diğer arkadaşlarında daha geride kalmasına neden olur.

Anne sütü beyin gelişimi için en önemli besindir. Danimarkalı bilim insanları, anne sütü içen bebeklerin daha sağlıklı ve zeki olduğunu açıkladılar. İmkanınız var ise, hazır mama kullanmak yerine mutlaka bebeğinizi emzirin.

Satranç, bulmaca, sudoku gibi stratejik düşünmeye zorlayan oyunları oynamasını teşvik edin. Bu tarz oyunlar çocuğunuzun stratejik düşünme, problem çözme ve karar verme özelliklerinin gelişmesine yardımcı olur. Aynı zamanda da eğlencelidir.

Çocuğunuza mutlaka kahvaltı yaptırın. Yapılan araştırmalar sabah yapılan kahvaltının hafızayı güçlendirdiği, konsantrasyonu arttırdığını ortaya koyuyor. Kahvaltı yapmayan çocukların daha sinirli ve daha sıkılgan, pes etmeye meyilli oluyor ve çabuk yoruluyor.