Cinsel Sitelerdeki Yaş Sınırı

Cinsel içerikli sitelere giriş için aslında 18 yaş ve yukarısında olmak gerekmektedir. Fakat sitelere girişte herhangi bir sorgulama olmadığı için kendini 18 yaşından büyükmüş gibi gösterip 18 yaşının altında çocukların girmesi son zamanlarda yapılan istatistikler ışığında önemli derecede artış göstermektedir. İngiltere de buna engel olmak için yenir bir uygulama başlatılmaktadır.

Cinsel Sitelere Girişte Kimlik Sorgusu

Cinsel sitelere çocukların girmesini önlemek adına İngiltere yeni bir yöntem ortaya koymaktadır. Bu türden sitelere girerken pasaport ve kimlik numarası ile 18 yaşından büyük olmayanların bu sitelere girişine izin verilmeyecektir. Bu yasa henüz yeni yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Nisan ayının sonuna kadar bu türden yayın yapan bütün sitelere kimlik sorgu sistemlerini yerleştirmeleri için süre verilmiş bulunmaktadır.

Bu sistemi uygulamadaki amaç internetin çocuklar için daha faydalı işlerde kullanılmasını teşvik ve daha güvenli hale getirmektir. Bu sorgu sadece kimlik ve pasaport ile sınırlı kalmayıp kredi kartı bilgilerine kadar isteneceği söylenmektedir. Eğer bir site bu durumu kabul etmez ise Dijital Ekonomi Yasası'na göre sitesi bloke edilerek erişim de engellenmiş olacaktır. Bu durum ile beraber bir sorun da meydana gelmektedir. Paylaşılan kimlik, pasaport ya da kredi kartı bilgilerinin saklanması durumu söz konusu olmamaktadır. Bu da ciddi bir güvenlik sorunu ile karşı karşıya gelinmesine yol açmaktadır.

Bu türden siteler her bakımdan sıkıntı oluşmaktadır. Virüs sitenin arka ekranında meydana geldiği için her tıklamada hanesine para yazdırmış oluyor ama bu girildiği esnada fark edilmemektedir. Yeni sistem henüz uygulamaya koyulmuş olmasa da ne gibi sonuçlar doğuracağı kullanılmaya başladıktan sonra ortaya çıkacaktır.