Cinsel detoks da bir bakıma, uygulanan psikolojik bir detoks olarak kabul edilebilir. Uzmanlar cinsel detoksun kişinin sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olabilmesi açısından önemli olduğunu ifade ediyorlar.

Cinsellik Hakkındaki Olumsuz Düşüncelerden Arının

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre ülkemizde cinselliğe olan bakış açısı bazen çok olumsuz boyutlara varabiliyor. Oysa ki cinsellik, insanın doğasında var olan, son derece normal bir olgudur. Bu noktadan hareket eden uzmanlar, cinsel detoks için öncelikle cinsellik hakkındaki tüm olumsuz yargıların bir kenara bırakılması ve cinselliğin doğal bir olgu olarak kabul edilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Cinselliğin ayıp veya günah bir şey olmadığının kabul edilmesi ile başlayan cinsel detoks, bu konu hakkında sahip olunan yanlış bilgilerin de gözden geçirilmesini gerektiriyor.

Cinsel Yönden Yaşanan Travmaları Atlatmak

Cinsel detoksun insan sağlığı yönünden önemine vurgu yapan araştırmacılar, kişinin geçmişinde cinsel anlamda yaşadığı bazı sorunlar varsa, bu sorunların bir psikolog yardımıyla aşılması gerektiğini belirtiyor.

Kişinin geçmiş yaşamında uğradığı bir cinsel taciz veya erken yaşta yanlış bir eşle yapılan evlilik gibi durumların, psikolojik travmalara yol açtığını ve bu kimselerin daha sonraki yaşamlarında sağlıklı bir cinsel hayatının olmadığını belirten uzmanlar, bu travmaların mutlaka bir uzman ile konuşularak tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Özellikle kadınlarda çok daha ağır bir şekilde ortaya çıkan cinselliğe karşı olumsuz bakış açısının giderilmesi için eşlere de büyük görev düşüyor. Eşlerin bu konuda anlayışlı olması, eşinin yaşadığı bazı problemlere karşı duyarlı olarak sorunları birlikte aşmaya çalışmaları son derece önemli.

Bu şekilde cinsellik hakkındaki tüm olumsuz düşüncelerden kurtulmayı sağlayan cinsel detoks, insan yaşamında sağlıklı bir psikoloji için önem arz ediyor.