Bununla birlikte ciltte lekelenme, kırışıklık, sarkma, matlık ve deformasyon gibi problemlerin ortaya çıktığını vurgulayan uzmanlar, yaşlanmayı engellemenin mümkün olmadığını ancak erken yaşta yıpranmaya karşı bazı adımlar atılabileceğini savunuyor.

Hatalı bazı davranışların cildimizin erken ve hızlı yaşlanmasında önemli payı olduğunu kaydeden uzmanlar, dikkat edilmesi gereken noktaları bizlerle paylaştı.

Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Cildi yaşlandıran en büyük etkenin güneş ışınları olduğunu açıklayan uzmanlar, özellikle yaz aylarında gereğinden fazla maruz kalınan güneş ışınlarının hem cilt sağlığı hem de güzelliğini tehdit ettiğini hatırlatıyor. Güneş ışınlarının ciltte, kuruluk, kırışıklık, lekelenme, ton farkı gibi sorunların yanı sıra cilt kanserlerine de sebebiyet verebileceğini kaydediyor.

Yalnızca yaz mevsiminde değil yılın her günü güneş koruyucu krem kullanmanın ihmal edilmemesini tavsiye eden uzmanlar, nemlendirici ve kozmetik ürünlerin de (pudra, fondöten gibi) güneş koruyucu özelliğe sahip olanlarını tercih etmenizi öneriyor.

Güneşten sonra cildimize en fazla zarar veren etkenin sigara olduğu üzerinde duran uzmanlar, sigara içmek kadar sigara dumanına maruz kalmanın da cildimizi zehirlediğini işaret ediyor. Bu sebeple sigara içmekten ve içilen ortamlardan uzak durmaktan başka çare olmadığını hatırlatan uzmanlar, dumana maruz kalanların antioksidan krem kullanarak sigaranın olumsuz etkilerini azaltabileceğini vurguluyor.

Duygu, düşüncelerini dışa vururken çok fazla mimik yapan kişilerin erken yaşlanma belirtileriyle karşılaşacağının üzerinde duran uzmanlar, bu kişilerde özellikle kaş ortasında ve göz kenarında zaman içinde giderek artan ve belirginleşen bu çizgiler bizi hem olduğumuzdan yaşlı hem de sert mizaçlı gösterdiğini dile getiriyor. Mümkün olduğunca mimik yapmaktan kaçınmanın veya o bölgeye botoks uygulatmanın çözüm olacağını da hatırlatmalıyız.