Bursa'da Gergin Saatler

Kalabalıktan bir grup çiftlikteki hayvanları kamyona yüklemek istemiştir.

Olayların büyümesi üzerine Jandarma Özel Harekat Timi olay yerine intikal etmiş bulunmaktadır. Tesisin çevresinde önlem alan tim kalabalığı dağıtmaya çalışmıştır. Öfkeli vatandaşlar dolandırıldığı için sinirlerinin yatışması da uzun sürmüştür. Alacaklı olarak gelen topluluk zararların tahsil edilmesi talebinde bulunmaktadır.

Çiftlik Bank ve Dolandırılan Kalabalık

2016 yılında sanal alemde yazılım işiyle uğraşan Mehmet Aydın isimli kişi sanal bir çiftlik uygulaması olan Çiftlik Bank'ı kurmuş bulunmaktadır. Bu uygulamayı kullananlara yüzde 40 a kadar ulaşan bir gelir imkanı oluşturacaklarını vadettiler. Uygulamayı gören ve kullananlar ile birlikte 500 bine ulaşan bir Çiftlik Bank üyesi kısa bir zamanda ulaşmaktadır.

Üyelerin girişte ve sonrasında verdikleri paralar sayesinde kurulduktan 5 ay sonra 250 başlık bir büyükbaş hayvan çiftliği Bursa nın İnegöl ilçesinde inşa etmiş olmaktadırlar. Bu çiftlikten sonra da Manisa da çok büyük getiriye sahip bir tavuk çiftliği kurmuşlardır. Papara adı altında oluşturulmuş olan bir yazılım ile şirket üyeler arasında para ödeme işlemi gerçekleşmekteydi. Bu olaydan sonra inceleme başlatan emniyet ekipleri Mehmet Aydın ve eşinin banka hesaplarını inceleme altına almıştır.

Yapılan incelemeler neticesinde şirketin, üyelerinden aldığı miktardan daha az bir kısmını üyelerine ödeme yaptığı görülmüştür. Aradaki miktarında gayri meşru yollar üzerinden başka hesaplara aktarıldığı görülmüş olmaktadır. Bakan Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamalarda, mağdur olan vatandaşların hukuki yollara başvurarak haklarını talep etme imkanlarının olduğunu belirtmiştir. Çiftlik Bank şirketi yöneticisinin de yurt dışına kaçmış olduğu haberler arasında bulunmaktadır.